Att inreda ett mindre boende

Att bo litet är det många studenter som gör under den tid som de pluggar på högskola eller universitet. Studentboendet brukar inte vara något stort och flådigt utan oftast en liten etta med kokvrå. Allt i ett och samma rum på få kvadratmeter. Det gäller att bo så billigt som möjligt under studenttiden då inkomsterna inte är de största.

Att inreda ett mindre boende kräver att man inte får ha allt för höga krav på hur man vill ha det. De flesta gångerna så är en säng, skrivbord för studierna och någonstans där man kan laga lite mat det viktigaste för det boende som man ska ha för ett par år framåt. Det finns smarta lösningar med sängskåp som gör att man frigör ytan under dagtid då man kan fälla upp sin säng på ett enkelt sätt. Se till att montera hjul på soffa och soffbord så får du en härlig sittmöjlighet dagtid.

Du kan med fördel hänga större tavlor på väggarna då allt för mycket små tavlor gör att rummet kommer att kännas rörigt. Det finns bra tips online hur du ska gå tillväga för att inreda ditt lilla boende på ett smartare sätt. Att inreda på höjden kan lösa en del. Om takhöjden tillåter så går det att montera upp hyllplan med förvaring av saker som inte regelbundet används. En gammal stege kan bli en skön inredningsdetalj samtidigt som den kan användas att plocka ner saker från hyllan.