Badrumsinredning

Badrum

Badrummet är utan tvekan ett av hemmets viktigaste rum. Här både börjar vi dagen och avslutar den. Från att borsta tänderna och fila naglarna till att ha en mysig och stillsam spakväll och mycket mer. För att få en härligt avslappnande känsla i ditt badrum är det viktigt att inredningen är harmonisk och fin samt att det hålls ordning och reda här.

Det finns många trender när det kommer till själva inredningen för badrum. Nu är det väldigt populärt att använda sig av marmor i både vitt och grönt samt kombinera detta med vackra mässingsdetaljer. Inredning är dock något helt individuellt och du kan göra precis som du vill. Kanske vill du satsa på en mer spännande och dramatisk inredning med svart kakel och ett handfat i svart marmor? Eller så passar det bättre med ett ljust badrum med pastelltoner.

Sätta din prägel

När du väl valt en grund i ditt badrum och fått i ordning själva kaklet och dragit rätt avlopp och vatten är det äntligen dags för det roligaste – detaljerna. Nu kan du välja ut ett vackert handfat, snygga kranar och speglar. Sätt din egen prägel i rummet genom att dekorera med fina textiler som mattor och handdukar.

Detaljer som förhöjer

För att du verkligen ska kunna njuta av ditt nyinredda badrum och ha en sådan där avkopplande stund för dig själv är det viktigt att inte massor av prylar och kläder ligger och skräpar. Satsa gärna på smarta förvaringsalternativ. Det finns både snygga och prisvärda förvaringsboxar på IKEA som kan bli en snygg inredningsdetalj samtidigt som de fyller en smart funktion. Även byråer med många fack i lådorna blir bra för smink och hygienartiklar. För att sätta pricken över i:et kan du köpa härliga doftljus som både ger ett mysigt sken och sätter en spakänsla i badrummet.