Få inredning till ett bättre pris

shutterstock_283140074

Många vill nog ha ett hem som påminner om inredningskatalogernas helsidesbilder. När man går på IKEA ser de små rummen härliga att leva i, men själv har man inte lyckats fånga samma känsla hemma. Hur fixar man sin inredning på ett billigt vis?

Loppis och second hand

När du köper begagnat på en loppis kan du få en stor och stadig byrå till en bråkdel av kostnad. Ett köksbord med stolar i en inredningsbutik kan kosta 20 000 kronor medan du betalar 500 kronor på en second hand-butik.

Därefter kan du göra om dem efter eget tycke. Du kanske är kär i vitt och vill ha vita möbler? Du behöver inte ens fixa det själv. Det finns företag som hämtar upp och målar om dem åt dig. I slutändan är det fortfarande billigare än att köpa en designmöbel för flera tusen kronor.

Jaga rabatter

Om du är på nätet är det alltid rea någonstans. Det finns alltid någon butik som har ett lockande erbjudanden. Det är inte samma prisnedsättning som när man väljer en loppis, men du har spanat in en möbel du verkligen vill ha kan du få den lite billigare om du väntar tills de sänker priserna eller ger ut en rabattkod.

Hitta möbler gratis

En sista metod är inte för den som är väldigt kinkig när det kommer till möbelval. Du kan helt enkelt hålla utkik på återvinningsstationer. Man får inte plocka från containrar men kan stoppa någon som ska slänga något du skulle kunna få användning för.

Ska det ändå kastas kan du lika gärna få det gratis eller för en symbolisk summa. Ta med några tjugolappar utifall någon blir lite snål när de märker att möbeln ha värde för någon annan.