Fördelarna med ett stengolv

Det är få golv som slår ett stengolv vad gäller både hållbarhet och mångsidighet. Fler och fler väljer att lägga stengolv i olika delar av hemmet idag och det finns väldigt mycket att välja mellan.

Att renovera golvet är inget man vill göra ofta. Det kan ta en väldig tid att göra bytet och rummet blir ju i stort sett obrukbart under tiden. Att lägga in ett stengolv betyder att man får ett golv som kan hålla väldigt länge och nog inte behöver bytas av någon annan anledning än att man vill.

Stengolv är också väldigt tacksamma att rengöra från ren vardagssmuts.  Ofta räcker det egentligen med att sopa, dammsuga och eventuellt torrmoppa ett stengolv för att få det rent. Olika typer av sten har så klart olika karaktärer och egenskaper och det är alltid bra att tänka på vad golvet mest kommer att utsättas för och efterforska olika alternativ för att hitta det som verkligen passar bäst.

En annan fördel med stengolv är att de är perfekta att lägga golvvärme under, vilket är väldigt på modet idag. Detta beror på att värme leds snabbt genom hårda och och tunga material. Har man ett trägolv behöver man ofta lägga ett ledande material som plåt eller metallfolie för att uppnå en bra effekt. Men stengolv värms upp snabbt och jämnt.