Förenkla flytten

Alla ser framemot att flytta men ingen ser framemot själva flytten. Det känns mest bara tidskrävande, stökigt och tungt. Men det finns sätt att göra processen lättare och snabbare.

Boka in en flyttfirma

Lämna bort jobbet, det är så klart det enklaste. Om du vill spara pengar kan du packa ner varorna och be dem sköta själva flytten, eller så får de också packa ned ditt bohag. Var tydlig med instruktionerna om du har några saker du är extra rädd om eller om du vill att kartongerna ska sorteras på ett speciellt sätt. Offerten ska helst innehåll all information så det finns nedskrivet och kostnaden för alla moment är inräknade. Hör också vilka garantier de lämnar och vilka försäkringar de har. Om något kommer bort eller går sönder under flytten ska du få ersättning.

Dela upp flytten

Ta ett rum i taget och börja med förråden. Sakerna som finns där kommer ni ha minst användning av under flyttperioden. Ta tillfället att rensa ut medan ni packar. Det är roligare att bara få packa upp sakerna i ert nya hem istället för att behöva rensa på plats. Sedan kan ni gå över till matrummet eller vardagsrummet och packa ned böcker, filmer, finporslin etcetra. I slutändan behöver ni bara porslin så ni alla kan äta, hygienprodukter och några handdukar. Lämna kvar kläder som passar i en resväska och ni kan packa ned resten.

Städningen

Städa ett rum efter det är tomt och stäng sedan dörren. Ni behöver inte ha städat dagen innan nästa familj flyttar in så länge det är städat. Sista dagen i huset kan ni gå över med en dammsugare för att få bort det sista dammet och sedan låsa om er. Den här delen går så klart också att leja bort men är det en mindre bostad brukar det inte ta mer än en helg att få det rent och snyggt såvida allting är packat och klart. Det gäller bara att planera. Ni vill inte stå och ta ned gardinstångar och flytta kartonger medan ni dammtorkar golven.