Här är de hetaste renoveringstrenderna

renovate-home

Renovering har blivit till något av ett samhällsfenomen när allt fler svenskar inser charmen med att göra om sitt hem. Det gäller såväl ägare av stora villor till boende i bostadsrätter i centrum. Renovering är ett brett begrepp som innefattar många olika typer av förändringar i hemmet. Ofta syftar det på ett konkret ingrepp med hjälp av byggverktyg, men det kan också vara en mer kosmetisk uppfräschning. Här är några av trenderna som har varit särskilt heta i Sverige på sistone.

Allt fler svenskar drömmer om att ha en veranda. Därför har uterum som altaner och terrasser ökat snabbt. Den som redan har byggt en altan kan välja att glasa in den för att skapa ett året-runt-rum. Det kan vara en rejäl investering att bygga till en veranda, men om resultatet blir lyckad är det ett smart sätt att utöka boytan i huset. För den som bor i lägenhet kan det vara ett alternativ att fräscha upp balkongen med inglasning eller nytt golv.

Även inomhus har golvrenoveringar fått ett uppsving. Allt fler inser att golvet gör mycket för intrycket av ett rum och därför är det vanligt att byta ut tråkiga heltäckningsmattor mot exempelvis parkettgolv. Dessutom har det blivit allt vanligare att installera golvvärme. Det är ett lyxigt sätt att slippa kalla fötter om morgnarna och blir ett sätt att sätta guldkant på vardagen. Dessutom bidrar det till att värma upp huset i allmänhet.

Ett annat populärt val är att skapa en öppen planlösning. Det kan exempelvis ske genom att ta ned en innervägg som står i vägen för att få till en härlig layout på lägenheten eller huset. När du väljer att göra det bör du dock alltid ta experthjälp för att se till att väggen inte är bärande. Annars riskerar du att få rejäla skador på taket i ditt hem.