Hitta rätt matbord

Oavsett om du bor tillsammans med andra eller ensam är matbordet en plats som du lär tillbringa mycket tid vid. För många familjer är måltiden ett tillfälle att umgås och diskutera dagens händelser, och de flesta tycker om att bjuda in vänner för att prata och skratta över god mat och kanske ett glas vin. För att det ska bli en lyckad middag finns det några nyckelfaktorer som måste fungera. En sådan aspekt är förstås maten, men av ännu större vikt är troligen matbordet.

Modernt köksbord

Olika former

Utan ett rejält matbord är det lätt att gå miste om den härliga atmosfären som annars gärna uppstår när man sitter tillsammans för ett mål mat. Med tanke på att många av oss vill prioritera gemenskap och relationer är det dumt att slarva med detaljer. Ett matbord kan ha lika många utseenden som det finns geometriska former, och rektangulära, kvadratiska och runda matbord är alla populära. Ett runt matbord är särskilt bra om man vill umgås då alla hamnar mitt emot varandra, vilket främjar att alla deltar i konversationen.

Vilken form som passar dig bäst beror förstås på bostadens planlösning, hur stort rummet är samt hur många personer som ska få plats runt bordet. Om du letar efter inspiration kan du kika in hos butiken Stegbo. De har ett stort sortiment av matbord i olika storlekar och stilar. Om det är en mindre lägenhet kanske du söker efter ett matbord som får plats i köket med fyra platser. Om du däremot har en större bostad med ett särskilt rum för middagar vill du troligen ha betydligt fler platser än så.

Stolar en viktig aspekt

En annan faktor som spelar in i valet av matbord är valet av stolar. Du kan köpa matbord och stolar separat från olika försäljare, vilket gör att du potentiellt kan komma undan billigare. Å andra sidan ökar risken för att två stilar bryter mot varandra på ett sätt som kan vara störande i inredningen. Den biten slipper du om du köper ett paket med både matbord och stolar. Vill du ändå se hur man kan mixa och matcha är Pinterest alltid en bra källa. Skriv in matbord i sökfältet så får du upp många förslag på vackra matbord och stolar, i olika stilar och utföranden.