Inred med ljus

Med rätt belysning i hela hemmet får du någonting att längta hem till. Satsa på bra belysning för matlagningen, myset i soffan och för barnrummet. Välj dina favoriter för varje rum. En ny lampa kan faktiskt lyfta ett helt rum.

2429982-beautiful-light

Du kan också välja att rikta belysning åt ett speciellt håll, lysa upp en mörk hörna eller ge en trist plats i huset lite mer liv. Många är sätten att belysa sitt hem, det är bara att fundera ut hur du vill ha det. Tidningen Amelia ger några tips om hur du kan tänka.

Testa en dimmer

Med en dimmer kan du själv välja hur ljust eller mörkt du vill ha. Vid vissa tillfällen kanske du behöver mer belysning än vid andra tillfällen. Ska du läsa vid skrivbordet kanske en bra läslampa ger den belysning du behöver för att läsa.

Ett bra råd att följa när du inreder är att inte snåla med ljuset, 6-8 lampor per rum är att rekommendera. Förstärk ljuset med färgglada detaljer, ett par snygga gardiner och snygga plädar i soffan gör susen.

Levande ljus

Mys till det lite extra med levande ljus, kanske några som doftar. Med rätt doftsättning på några väl utplacerade ljus kan du skapa olika atmosfär varje gång du byter ut ljusen. På Doftljusbutiken kan du hitta ett stort utbud av doftljus och vanliga ljus av hög kvalitet. De erbjuder doftljus från många märken där råvarorna är noggrant kontrollerade i processen så att du som konsument inte riskerar att andas in några onödiga kemikalier.

Tänk på att inte placera levande ljus i närheten av gardiner eller tapet. Brandrisken är överhängande, och dessutom gör sig levande ljus allra bäst centrerat i rummet.

Tänk kreativt

Vill du spara plats kan du skaffa en väggfast lampa de tar upp en mindre plats än en golvlampa. En ljusslinga tillbarnrummet kanske kan passa bra. Ljusslingor är snygga att placera på dörrkarmar, ovanför fönster eller varför inte prova med att lägga den mitt på bordet för att få det lite extra spännande och effektfullt.