Inredning för kattägaren

Att ha en eller flera katter i hemmet är underbart på många sätt och vis. Katter utgör verkligen ett trevligt sällskap så länge vi bara vet vad vi gett oss in på samt att vi sedan alltid sköter om och respekterar katten när det gäller dess mat, dess hygien och dess plats i huset.

Har du katt måste du anpassa inredningen efter den så att den också får ett trevligt hem att känna sig trygg i. Följande är viktiga delar i inredningen för katten.

Tillbehör och prylar som behövs till inredning och beskrivs i denna artikel går att finna på nätet hos Supercat.

7926670-british-shorthair-sitting-playing-with-feather-toy-isolated-on

Sov- och matplatser

Bland många andra typer av bäddar finns den klassiska korgen där katten kan vila, tvätta sig och sova. Det som också är mycket viktigt är matplatsen, denna bör organiseras i en lugn vrå, helst i köket, med en eventuell matta för att underlätta städning och naturligtvis skilda skålar för mat och vatten.

Kattlådor

Lådor för kattens toalettbesök finns i mängder av olika modeller, färger, storlekar och designer. Har du flera katter bör de ha varsin låda.

Kattluckor

Det går att installera luckor, genom dessa kan katten gå ut och in när den behagar, dessa kan monteras både i ytter- och innerdörrar. Kattluckor är praktiska för enskilda villor och hus på landsbygden, de går tyvärr inte att använda när våra katter bor med hos i hyreslägenheter eller dylikt.

Klösträd

Det finns klösträd att införskaffa där katten kan klösa och klättra men det finns också tunnor, möbler med mera som är tåliga och speciellt tillverkade för att tåla kattens ibland ganska ihållande, kraftiga och frenetiska klösande. Det gäller att försöka undvika att katten klöser och förstör de vanliga möblerna.

Balkongnät och transportburar

Nät bör monteras på balkongen så att inte katten faller och gör sig illa, speciellt vid boende i högre byggnader. Det är vanligt att olyckan är framme och det är många katter som faller och skadar sig varje år. Väskor och burar för transport i bil, buss, båt och flyg är också bra att ha.