Inredningstips för hallen

Hallen är kanske inte det rum vi tänker mest på när det kommer till inredningen. Men en välinredd hall är absolut något man bör sträva efter. Inte nog med att den kan bli mer användarvänligt, den kommer även kunna kännas mer välkomnande.

Bra belysning lägger grunden

Hallen behöver bra belysning för att fylla sin funktion ordentligt. Till att börja med kommer man vilja satsa på heltäckande allmänbelysning. Ett väldigt bra alternativ för detta är downlights eller infällda spotlights. De är både snygga och diskreta och kan tillsammans mycket effektivt lysa upp hela rummet. Men det kan också vara trevligt att sätta upp ett par vägglampor kring spegeln.

Praktiskt förvaring är ett måste

När det kommer till hallen ställs ofta stora krav just på förvaringen. Och det gäller att prioritera detta när det kommer till inredningen. Viss vill man att rummet ska se snyggt ut, men de praktiska aspekterna av just hallen kommer alltid vara tacksamt att fokusera på. Det finns bland annat gott om förvaring som även kan fungera som sittmöbler. Vilket är speciellt praktiskt i små utrymmen. Har man barn i hushållet är det även klokt att sätta upp krokar och annan förvaring på deras höjd också.

Krydda med vackra detaljer

Med de praktiska sidorna av rummet tillgodosett gäller det nu att satsa på detaljerna. Var dock försiktig med hur mycket av golvytan som används. Tänk att ett par personer åt gången gärna ska kunna ta av eller på sig ytterkläderna utan att inredningen kommer i vägen. Detta är så klart i mån av det utrymme man faktiskt har att arbeta med. Fokusera därför gärna på väggarna och titta på både det ena och det andra som kan sättas upp för att skapa en mer personlig och intressant look i hallen.