Köpa inredning på nätet

Överallt ser du inredningsprylar att köpa. Dina favoritbloggar och favoriter på Instagram tipsar hit och dit om produkter och med hjälp av jämförelsesajter kan du lätt se var du hittar det bästa priset. Vad mer kan du behöva tänka på? De är punkterna kan du fundera på innan du beställer mer saker till hemmet:

  1. Nischade sajter = bättre kvalité – en sajt som säljer bara några olika produkter inom en vissa kategori är nischade och riktar sig mot en speciell marknad. Här kan du vanligtvis hitta prylar av bättre kvalité. Så även om priset inte är det lägsta, får du nog ut mest pengar ur i inredningsdetaljen tack vare den långa livslängden.
  2. Måtta – om du besöker All Interiör och funderar på att par kuddar eller nya gardiner, scrolla ned och läsa vilka mått produkten har. Måtta sedan ditt hem och se så att gardinerna passar i fönstret eller att kuddar har den storlek du vill. Det är svårt att uppskatta storlek med bara ett foto, oftast ser produkterna större ut än vad de är i verkligheten. Ta för vana att måtta ut sakerna innan du beställer, klipp ut i verklig storlek ur vanligt papper för att visuellt kunna se. Då slipper du en massa returer och byten.
  3. Omdömen – lyssna på och läs omdömen av produkten. Om majoriteten säger att den är fantastisk, är det ett ganska säkert kort. Om många klagar på kvalité, färg, storlek eller liknande får du vara beredd att ta den smällen om du ändå väljer att beställa. Du kan söka på sajten hos Trustpilot för att läsa omdömen och recensioner utanför deras egna sajt. Omdömen som de lägger upp på sajten kan de trots allt moderera själv och därmed plocka bort negativa omdömen.
  4. Villkor – Kolla vilka villkor företaget har. En del har gratis frakt och returer medan andra ta betalt för båda. Om du beställer något billigt eller tungt kan det bli onödigt kostsamt om du behöver returnera varan.