Leka med bilder i hemmet

Låt inte alla fina kort ligga lagrade på Instagram och i telefonen hela livet. Använd dem till något, pryd ditt hem med dina finaste alster och få en mer personlig inredning. 

pictures polaroid

Det finns massor med saker man kan göra med kort. Den vanligaste är ju att rama in dem och hänga dem på väggen. Nuförtiden har denna process blivit billigare och enklare än vad den var för bara tio år sedan. Du tar helt enkelt dina valda kort och skickar in dem till företag som trycker dem åt dig, med valfri tavelram. De förstorar till och med upp bilderna i den mån som kvalitén tillåter. Med dagens mobilkameror får man högkvalitativa foton varenda gång, så det är endast de största måtten som inte går att trycka med mobilfoton. Innan du skickar in bilderna kan du även behandla dem i datorn. Om du är duktig på bildmanipulering kan du försköna eller förvränga bilderna till ovanligare resultat. Du kan också använda filter från Instagram och mobilappar för att få en bild att se väldigt gammal ut. Lek runt och skapa bilder som passar i ditt hem.

Vill du göra en lite annorlunda sak med bilderna, kan du prova att trycka dem på andra material. Varför inte ha ditt eget ansikte på en din favoritkopp så ingen annan i familjen använder den? Eller varför inte prova att trycka en bild på en planka och använd som ett läckert bokstöd. När man trycker på trä behöver man skriva ut bilderna på en laserskrivare och all text behöver tryckas spegelvänt. Du lägger bilden mot träytan och täcker trycket och träskivan med decoupagelim som sedan får torka i tjugofyra timmar. Blöt pappret lite och börja försiktigt gnugga bort pappret. Det som blir kvar kan sedan behandlas med olja eller lack för att skydda trycket.