Lyxigt sovrum

Ett sovrum är ett rum som ska inredas med stil, klass och lugn. Många tycker att det är köket som är den centrala delen i hemmet. Räknar man på tid man vistas i de olika rummen så är nog sovrummet det rum man vistas mest i. Ett rum som ska inge lugn, harmoni och lyx.

Sovrum

Hotellkänsla

Många tycker att sovrummen på hotell är extra påkostade och lyxiga. Att de får en känsla av flärd och elegans. Varför då inte inreda ditt sovrum hemma på samma sätt. Inred med lyx för att få den där extra känslan även hemma.

Stort och luftigt

Många som inreder ett sovrum gör det ganska enkelt och praktiskt, gärna på en ganska liten yta. Många tänker att sovrummet bara är till för sömn och bara behöver rymma säng och förvaring. Försök istället att tänka annorlunda. Ett sovrum som ska inge en lyxig och avslappnande känsla får gärna ha rymd.

Inte bara säng

Lägg fokus på sängen som kommer att bli den centrala delen i rummet. Idag är det väldigt trendigt att välja en klädd sänggavel för att ge en mjukare och skönare känsla. Matcha gärna upp denna sedan med en snygg fåtölj i samma stil som kan fungera som läshörna i sovrummet. Välj lyxiga textilier och satsa på många kuddar och plädar för att ge ett mjukt intryck. Välj också stora mjuka mattor i sovrummet som är behagliga för bara fötter.

Försök att skapa ett rum både för vila, rekreation och lugn. Sovrummet kan lämpa sig lika väl att sitta och läsa i som att sova för natten. Tänk hotell när du inreder; mycket rymd, både säng och sittmöjligheter, exklusiva textilier, bra punktbelysning som lyfter fram olika delar i rummet.

För mer inspiration på sovrum med lyxig hotellkänsla kan ni kolla på skonahem.com.