Minimalistiskt boende

Att bo trångt är något som blir allt mer vanligt i och med att allt fler vill bo centralt i städer. Hur löser man då detta? 

ett väldigt litet hus

Det finns många som kämpar för ett bättre, mindre och mer miljövänligt boende. Bland de mer framstående grupperna hittar vi “the tiny house movement”, en folkrörelse som förespråkar att fler lever i mindre hem. Rörelsen har till stor del sin grund i USA där den genomsnittliga boendeytan per person är bland de högsta i världen. Motivationen har då för många varit att antingen spara pengar, spara på miljön eller att ta del av den utmaning som ett kompakt hem bidrar till.

Internationellt

Trots att rörelsen har sitt hem i USA så finns det deltagare i hela världen. Clara da Cruz Almeida är en arkitektstudent i Sydafrika och har designat detta stilrena och ultrakompakta lilla hus som involverar allt som man kan behöva. Både kök, toalett och sovrum finns representerat på bara 17 kvadratmeter.

Även många svenskar har  experimenterat med tanken att bygga sig ett litet hus för att rymma från skuldsättning och på så sätt, få ett friare liv.