Renovera hemma

Kan det vara så att det är dags att göra något hemma i din bostad? Har ni gått och funderat tillräckligt länge nu på att renovera hemma? Förr eller senare så kommer man till det beslutet att nu måste renoveringen ske.

Planera renoveringen

Börja med att sätta er ner och fundera på vad om är viktigaste att göra, eller om det kanske är dags att blåsa ut allt och totalrenovera hela huset. Oavsett vad så är planeringen det viktigaste av allt. Vad ska det börjas med och vilken ordning ska renoveringen ske. Ska vi plocka bort alla gamla element och lägga in golvvärme i hela huset? Det är mycket som ska funderas på innan man sätter igång med sitt renoveringsprojekt. Vad kan vi göra själva och vad behöver vi leja in hantverkare till?

Många tar sig vatten över huvudet och tror sig klara av för mycket när man håller på att planera, vissa saker kanske du måste ta in hantverkare för att du inte själv har kunskapen och vissa saker som att tapetsera och måla kan du fixa själv. Vissa elektriska installationer får du inte göra själv utan måste anlita någon som har behörighet.  Gör inte större projekt än du känner att du kan hantera, det är bättre att ta det i omgångar och få det perfekt.