Renovering utvändigt

Small house and lawn

Nu när sommaren är här kan det vara läge att se över om det är några renoveringar som behövs och framför allt då utvändigt eftersom just den här typen av renoveringar lämpar sig allra bäst att göra sommartid.

Fasaden

Fasaden är något av husets hud och bör därför hållas fräsch och fin. Ett bra tips är därför att någon gång varje sommar se över den och putsa lite på den om detta behövs. På så sätt undviker man att alltför stora problem uppstår i framtiden. Genom att kontinuerligt underhålla och hela tiden smårenovera en fasad kan den hålla i många år.

Taket

Lägga om taket är också något som är bäst att göra under sommaren när vädret är varmt och gynnsamt. Ett bra tips om man märker att taket är i behov av renovering eller byte är att inte vänta för länge och chansa på att det skall hålla ytterligare en vinter.

Fönstren

Fönstren på ett hus är något som behöver bytas med jämna mellanrum. Märker man att träet runt fönstren börjar lite murket är det ofta dags att sätta in nya fönster. Ett bra tips i det fallet är att välja ett material som inte kräver så mycket underhåll.