Snygg inredning – i bokhyllan

Det är lättare att fixa rätt inredning i rummet om du delar upp rummet i olika sektioner och tar dem en åt gången. Och den här gången tänkte vi prata lite om hur du kan få snyggare inredning i bokhyllan.

Luft

En snygg och mysig bokhyllan ska inte vara proppfull. Om den är full med böcker kan du omorganisera dem och ta bort de fulaste. Du vill ha lite luft på hyllplanen. Du behöver också andra saker i bokhyllan än bara böcker, det gör hyllplanen mer levande och när du har olika storlekar på sakerna får du också mer luft på varje hyllplan.

Färgsättning

Försök att hålla färgsättningen enhetlig i bokhyllan. Bestäm vilka färger du vill ha och försök att ställa dit detaljer som passar. Du behöver så klart inte begränsa dig till två färger men sprid ut din färgsättning jämnt över hyllplanen.

Mindre grupper

Skapa mindre grupper av mindre saker. Har du en söt liten samling med äggkoppar ska de stå som grupp. Har du köpt några fina tavlor i mindre format som passar i bokhyllan, ska de gärna stå i närheten av varandra.

Ljuset

Fundera över ljussättningen. Kan du lägga dit en ljusslinga i en gammal flaska eller rikta spotlights mot bokhyllan? Den ska inte stå i en mörk skugga och ignoreras, när bokhyllan är inredd och klar ska den få vara ett fokus i rummet.

Personliga saker

Försök inte att härma en tidning bara för att det är snyggt. Inredningen ska passa dig personligen och komma från dina saker. Har du ett modernt och minimalistiskt hem kommer det se konstigt ut om du fyller hyllplanen med drivved, loppisgrejor och slitna böcker. Du vill ha det stilrent istället. Använd gärna internet och tidningar för inspiration men använda sedan saker som passar dig och din stil för att få rätt effekt.