Snygga väggar

Väggarnas betydelse för ett hems atmosfär och utseende skall inte underskattas då dessa fast man kanske inte tänker på det så ofta har en stor påverkan på hela hemmet. Här kommer några tips på hur man kan tänka när det gäller väggarna i sitt hem.

En vägg har stor potential och kan i princip se ut lite hur som helst. Man kan lugnt säga att det endast är fantasin som sätter gränser.

Tapetrullar

Vid val av tapet eller färg på väggen är ett bra tips att tänka på vilken känsla man vill förmedla i rummet. En vit vägg eller annan form av ljus tapet är ganska neutralt och något som således alltid fungerar. Vill man däremot ta ut svängarna lite kan man dock välja en lite mer utmärkande färg som orange, röd eller varför inte svart.

Ett annat alternativ för den som vill sticka ut lite är en så kallad fondvägg eller fototapet som det också kallas. En fondvägg är en vägg som helt utgörs av ett distinkt mönster eller någon form av motiv. Har man en konstnärlig ådra går det så klart också bra att på egen hand måla sin fondvägg.