Snyggt i vardagsrummet

Vardagsrummet är ofta det största rummet i ett hem och av den anledningen också det som ger den största friheten när det kommer till inredningen. Just därför kan ett bra tips vara att ta ut svängarna lite när det kommer till möblering och inredning i vardagsrummet. Ett par tips på hur man tänka utanför den berömda boxen vad gäller vardagsrummet kommer här.

Dela av

Ett sätt att ändra hela vardagsrummets atmosfär och på sätt göra något nytt kan vara att på något sätt dela av det. Ett sätt att göra detta på är att sätta två eller flera bokhyllor med ryggen mot varandra, istället för att de bara står mot väggen. Genom att göra detta frigör man inte bara en del yta utan helt plötsligt har man skapat två olika ”salonger” i vardagsrummet. Dessutom blir det lite av en bibliotekskänsla när man ställer bokhyllor med ryggen mot varandra.

Fondvägg

En fondvägg på någon av väggarna i vardagsrummet är också ett sätt att ta ut svängarna lite. För den som inte vet vad en fondvägg är så är det helt enkelt en tapet, men med antingen ett mönster eller motiv på.