Trendigt 2015

Året har knappt börjat men vi kan redan se vilket årets första trender kommer att vara inom inredning och dekoration. Här har vi ett axplock av vad vi kan vänta oss inför sommaren. 

Grönt är skönt

Tanken att man ska ha ett grönt hem lever kvar från förra året. En odlingsbädd verkar bli en het produkt på marknaden. Den nominerade till Årets Trädgårdsprodukt 2015 och är helt enkelt en låda på 60 cm och har en maxhöjd på 45 cm. Tanken är att i den kan man odla vad som helst. Och på grund av den portabla storleken kan man även ställa den vart som helst. Kaktuser ser också ut att få en comeback Det är lättskötta och finns i många storlekar och varianter. Och en annan stark växt tågar in: överlevnadsexperten murgrönan som man kan ha både inom- och utomhus. Så fortsätt att ta hand om dina växter och skaffa några fler: det kommer att vara ett grönt år.

Gammalt är nytt

Gamla idéer och tankar kommer tillbaka och får sig en förnyelse. Möbler och inredning som är stilren, enkel och påminner om förra sekelskiftet kan väntas. Vi såg redan under 2014 hur stringhyllan från 60-talet och rokokobyråer återkom i folks hem. Tack vare vågen av återbruk och förnyelse av det gamla kan dessa möbler passa in i allas hem: det enda man behöver göra är att slipa ned och måla om för att passa in i ditt färgschema. Stegbo Möbler är en butik som lever upp till den denna trend. De säljer klassiskt formgivna möbler som i sin enkelhet är perfekta att ställa i hemmet.

Otrendigt är trendigt

Det här är experimenteras år. Fri vilja och eget tänkande. Att inte följa strömmen, utan att dekorera och inreda som man själv vill, blir nog en av de största trenderna i år. Ta in det du vill ha i hemmet och använd de material och färger som du vill. Det enkla, gröna, ekotänket finns säkert redan hos många och vi kommer säkert se mer av dessa inredningsstilar under 2015. Nordsjö och Pantone har även kommit ut med vilken som är årets färg och hör och häpna: det är kopparröd. Efter all mässing och koppar under förra året var det inte oväntat att denna rödorange ton skulle följa med in i nästa år. Nordsjös färg kallas Copper Orange och Pantone har döpt sin till Marsala och båda ligger väldigt nära kopparhåller.

Inred som du vill men ta inspiration från andra för att hitta just ditt dekorationsspråk. Välkommen till 2015!