Två olika rustika designinriktningar

Att inreda med en “medvetet sliten” känsla är något som har blivit allt mer populärt. Här tänkte vi gå igenom några av dessa olika stilar och reda ut vad de innebär. 

gammal tegelvägg

Industri

Industrikänslan är något som många lockas av men kanske inte är det som varit mest aktuellt de senaste åren. När vi tittar på de grundläggande designelementen som bör användas så kan vi se slitet tegel som en viktig väggbeklädnad.

Detta kommer kanske främst från före detta industrilokaler som sedan övergivits och omvandlats till bostäder. Idag kan man själv skapa denna känslan genom tegel eller “fusktegel” som man sedan fäster upp på väggen i rent dekorativt syfte.

I övrigt så kan man gärna använda mycket kontraster, allt från i ljusinsläpp som i färg och formval. Även metall kan vara ett återkommande fokus, speciellt i lite varmare rosttoner.

Lantkänsla

Att vilka få in det svenska sommartorpet in i lägenheteten är något som fortfarande är i högt mode. Ljusa färger och råa material är något som går igenom här. Precis lika mycket som tegelväggarna har betydelse för industrikänslan har det obehandlade trägolvet betydelse för lantkänslan.

Att arbeta med gröna inslag är något som gärna förstärker känslan. Med detta menas både växter och genom rena färgval på accessoarer och möbler.